Menu Sluiten

Werkwijze

1. Afspraak maken

U bent van harte welkom in ons atelier. Maar als dat niet mogelijk is, komen we bij u thuis langs. 

Voor de eerste afspraak rekenen we op anderhalf uur werk, voor vervolgbestellingen is een half uur voldoende.

2. Model en stofkeuze

Stofkeuze en Design

Sentate heeft een ruime keuze uit verschillende stoffen: katoen, diverse soorten wol, zijde, linnen en verschillende mengvormen daarvan. En dat in allerlei kleuren en dessins. Kijk hiervoor ook bij Stoffen voor een aantal voorbeelden. 

Daarnaast is er een ruime keuze uit knopen, kleuren stiksel, voering en andere fournituren. Tenslotte kun je de kleding personaliseren met een monogram.

3. Levertijd

Standaard kunt u al na 3 tot 5 weken van uw nieuwe maatkleding genieten.

Tegen meerprijs kunnen we ook binnen 5 werkdagen (Express) of 2 werkdagen (SuperExpress) leveren. Dit kan overigens alleen in overleg met het atelier.

4. Prijzen

Prijzen hangen mede af van de gekozen stof. Overigens kun je zelf ook stof voor een kledingstuk leveren; de kwaliteit van de stof moet dan wel zodanig zijn, dat de fabriek het verwerken kan.

Wij hebben er voor gekozen om Europese stoffen te gebruiken en de kleding wordt in een Europees atelier door vakmensen gemaakt. Dat maakt dat de prijzen van onze kleding gelijk zijn aan die van de betere confectie merkkleding.

Maar daar krijg je wat extra voordelen voor terug:

Je hoeft geen middagen achter elkaar door volle winkels te sjouwen. In een halve middag ben je klaar. Dat kan zo snel omdat we op afspraak werken en elke klant dan de volle aandacht kunnen geven.

Alle kledingstukken zijn op maat, dus je hoeft geen extra trucs uit te halen om te korte pijpen, te korte mouwen, te wijd jasje enz. te camoufleren.

De stoffen voor onze kleding wordt in kleinere hoeveelheden gemaakt dan de stoffen voor confectiekleding.  Daarom kan de variatie in stoffen veel groter zijn en heb je een grote keus in kleuren en dessins.
Het is ook veel duurzamer; er wordt minder van weggegooid en het wordt met meer aandacht gemaakt. Bijvoorbeeld comfortabele wollen stoffen voor zomer en winter met een natuurlijke stretch. De stof kreukt nauwelijks en blijft mooi van kleur en structuur. Ook na veel dragen.

5. Betaling

Eenmaal bestelde kleding kan niet worden afgezegd of geretourneerd.

Net als bij een gewone winkel moet de bestelde kleding direct afgerekend worden, alleen niet contant. Wij beschikken over een PIN-automaat, die ook credit cards accepteert.