Menu Sluiten

Wat is made to measure?

29 mei 2018

Letterlijk vertaald betekent het zoveel als ‘aanpassen tot het past’.
In Engeland betekent het zowel aanpassen van bestaande kleding tot iets anders als het maken van nieuwe kleding volgens een aangepast patroon. Sentate verkoopt alleen nieuwe kleding, waarbij we het patroon aanpassen, wat het atelier gebruikt om de kleding te maken. Op onze site bij Made To Measure en Werkwijze leggen we precies uit wat het is en hoe het werkt.

Made To Measure (MTM) maatkleding is duurder dan confectiekleding (zeg maar net zo duur als merkkleding). Dus waarom zou je er aan beginnen? Als u helemaal tevreden bent met confectiekleding, dan niet.
Maar als je eigenlijk tussen twee maten in zit, of de broek altijd te kort of het jasje altijd te lang is, als je niet meer het figuur van een wandelende kledinghanger hebt of als de broek eigenlijk een andere maat heeft als het jasje of gifgroen uw kleur niet is….

En u wilt er toch stijlvol uit zien?

Dan is het de moeite waard.
Bij MTM verander je het patroon maar een paar centimeter hier en een paar centimeter daar. Maar deze kleine aanpassingen samen maken het verschil tussen confectie en een comfortabele pasvorm. Dat merk je zelf aan het draagcomfort en anderen valt het direct op dat de kleding perfect past.

Jawel. Mooi verhaal. En dus loop je vier jaar in hetzelfde rond?
Dat is absoluut niet nodig.
De basis voor goed uitziende, comfortabele kleding is een goede pasvorm.
Die basis geeft Sentate MTM.
Daarna kunt u de ‘look and feel’ telkens veranderen met verschillende accessoires.
Een voorbeeld: dit najaar zullen alle mogelijke kleuren lila gaan verschijnen als modekleur.

Natuurlijk kunt u een lila jasje kopen. En als lila absoluut uw kleur niet is?

Nou, onder het grijze of blauwe pak kan je prima een lila blouse of overhemd dragen.

Het is dan ook niet meer zo belangrijk of lila wel of niet uw kleur is. De kleur van een accessoire is niet zo bepalend als de kleur van de basis.

 

Tot die basis gaat langzamerhand ook het gilet horen. Je ziet ze steeds vaker. Vroeger waren ze alleen onderdeel van een driedelig kostuum, maar nu worden ze als ’binnenhuis-bodywarmer’ gedragen. U kunt ze zelfs boven die comfortabele spijkerbroek dragen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *