Menu Sluiten

Over sentate

Over sentate

Ik ben Ria Rijpkema en mijn bedrijf heet Sentate. Na het behalen van mijn Couturier diploma, maakte ik mijn eigen kleding. Dat was ook nodig, want ik ben altijd langer geweest dan gemiddeld. Na het kopen van mooie stof, paste ik een leuk patroon aan op mijn maten. En nadat ik het had gemaakt, had ik weer een kledingstuk wat perfect paste en waar ik me helemaal in thuis voelde.

“Ik heb nog steeds een aantal bijzondere kledingstukken liggen die ik in die tijd gemaakt heb. Ze zijn gewoon te mooi om weg te doen!”

Made to measure

Op een dag kwam ik erachter dat dit hele proces van het aanpassen van een bestaand patroon ( wat bekend staat als Made To Measure) inmiddels was geautomatiseerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een basispatroon, waarvan de juiste maten via de computer worden aangepast.

Dit concept heeft mij zo enthousiast gemaakt, dat ik deze perfect passende kleding op maat aan iedereen gun. Met Sentate Maatkleding verkoop ik Made To Measure maatkleding, met een persoonlijke aanpak en een op de klant afgestemd advies. Zo krijg je ‘droomkleding’ met een aangemeten pasvorm, in de stof, kleur en het dessin van je eigen keuze.