Menu Sluiten

Made to measure

Made to measure

Om zoveel mogelijk mannen en vrouwen in dezelfde standaard kleding te krijgen, is men kleding steeds ruimer gaan maken, wat ten koste ging van de pasvorm. Maar op deze manier is confectiekleding, datgene wat in de winkels hangt, wel betaalbaarder geworden.
Confectiekleding kan weinig rekening houden  met uw persoonlijke lichaamsvorm. En dat is jammer, want die is bij iedereen anders! 

Voordelen MTM

  • MTM levert een uitstekende pasvorm, die helemaal aangepast is aan uw maten.
  • U hoeft maar één pak te kopen in plaats van twee om boven- en onderkant in de goede maat te krijgen.
  • U kiest de stof die u prettig vindt en de kleur die u mooi vindt .De kwaliteit van de stof is beter dan die van confectiekleding uit een goede modezaak.
  • Al met al bent u goedkoper uit, want goed zittende kleding ga je niet zo snel vervangen en de kwaliteit is zodanig goed, dat dat ook niet hoeft.

Wat is made to measure

Made To Measure is maatkleding.
De klassieke kleermaker, zoals we die van vroeger al kenden, past de kleding helemaal naar uw maten aan. In het model, de kleur en dessin wat u wilt. Na verschillende passessies en aanpassingen, is die maatkleding klaar. Deze werkwijze staat bekend als ‘bespoke’, wat ‘maatwerk’ betekent. En de kleermaker maakt de kleding helemaal zelf.

Een andere mogelijkheid is MTM, wat betekent: ‘op maat gemaakt’.
In Engeland bieden veel kleermakers ook MTM aan. De pasvorm is praktisch gesproken dezelfde als bij ‘bespoke’ maatkleding.

Het belangrijkste verschil is echter dat de kleermaker bij MTM gebruik maakt van pas-kleding. Het patroon van die paskleding wordt, waar nodig, in de computer aangepast.

Onze werkwijze

Omdat MTM maatkleding is, moeten we de kleding aanpassen aan de klant. Wij gebruiken daarvoor ‘pasmodellen’  in verschillende maten.  Als uitgangspunt nemen we dan een ‘pasmodel’, dat op de kritieke plaatsen goed past.

Daarna worden de maten van het kledingstuk zodanig aangepast dat het in zijn geheel goed zit. Denk hierbij aan de balans van een jasje, lengte van mouwen of broekspijpen en het passend maken aan het postuur. De ervaring heeft laten zien, dat we voor verschillende kledingstukken (jasje, broek, blouse etc.) meerdere maten nodig hebben. Dat komt omdat er maar heel weinig ‘confectie’-mensen bestaan.

Nadat de maten opgenomen zijn, wordt het model van het kledingstuk aangepast naar de stijl, die je wilt hebben.

Vervolgens geven wij de aangepaste maten door aan het atelier, waar het patroon van het kledingstuk aangepast wordt aan uw maten, waarna het unieke kledingstuk wordt gemaakt. De kleding wordt uitgebreid op kwaliteit van de afwerking gecontroleerd en vervolgens naar ons toegestuurd. Binnen drie weken ligt uw maatkleding bij ons klaar.

Als de maatkleding wordt geleverd, is de kans vrij groot dat het naar wens is. Het kan zijn dat u op een enkele plaats toch nog een aanpassing wilt hebben. De kleding wordt dan nog eenmaal vermaakt, waarna u er volop van kunt genieten. Die kans op eventuele aanpassingen is het grootst bij een eerste bestelling.