Menu Sluiten

Blouse op maat

Blouse

Op het eerste gezicht is er geen verschil tussen een overhemd en een blouse.
Een dames overhemd is hetzelfde als een heren overhemd, waarbij alleen de knopen in een damessluiting zitten.
In tegenstelling tot het overhemd volgt een blouse het vrouwelijke figuur en we maken ook gebruik van pasmodellen.

Ga je voor een zakelijke look, kies dan de stijl van de blouse die eruit ziet als een overhemd. Het lijkt op een herenoverhemd maar dan met een damessluiting en figuurnaden. Je kunt ook kiezen voor een vrouwelijke blouse van een zachte soepele stof, platliggende kraag en extra lange manchetten.

Wil je de blouse een sportiever uiterlijk geven, kies dan voor de poloshirt sluiting. Deze sluiting is leverbaar met drie of vijf knopen. Verder zijn er nog veel mogelijkheden om de stijl van de blouse aan te passen door de keuze van een kraag, manchet of knopenrij. Neem contact met ons op als je daar meer over wilt weten.

Als wij iemand opmeten, gebruiken we meestal twee verschillende maten voor de verschillende kledingstukken om de maatkleding samen te stellen.

U kunt maatkleding als losse kledingstukken bestellen. Voor een combinatie (broek + jasje, rok + jasje, jurk + jasje etc.) in dezelfde stof is er een prijsvoordeel.

Pasvormen en maten

De blouse wordt aangepast naar je lichaamsmaten. Je kunt kiezen uit verschillende pasvormen, getailleerd, normaal of wijdt. Heb je toevallig een favoriete blouse, dan kunnen wij er qua maatvoering een getrouwe kopie van maken.

Om de pasvorm te verbeteren zodat het goed om je lichaam past kunnen we de hoogte van de taille aanpassen. Ook de hoogte van sluitknopen kunnen we aanpassen zodat je geen inkijk krijgt op plaatsen die je niet wilt. Wil je een blouse jurk, dan verlengen we de blouse op de lengte die jij prettig vindt.

Welke stijl je ook hebt je kunt de blouse helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Er zijn zoveel verschillende soorten kragen, sluitingen en manchetten, teveel om op te noemen. Neem contact met ons op als je hierover vragen hebt.

Om het helemaal persoonlijk te maken kun je (zonder meerprijs) je monogram op je blouse laten borduren. Discreet op je manchet of duidelijk op je borstzak. De kraag en de manchetten zijn de delen, die als eerste slijten of verwassen raken. Je kunt een extra kraag en extra manchetten bij je blouse bestellen. Die kunnen dan later door een kleermaker op je bestaande blouse gezet worden, zodat het kledingstuk een tweede leven krijgt.